Totul devine digital, dar digitalul nu e totul!

Din ce in ce mai des, tot ce aud in jur este “ne digitalizam si noi odata?”. In viata personala, profesionala, totul se digitalizeaza, iar noi incercam sa tinem pasul in toata avalansa asta plina de noutate.

“Bioana, wake up! Suntem in 2017, iar tot ce tine de dating este in online! Pune mana si descarca aplicatiile necesare! Nu te uita in cafenele, uite-te in telefon! Nu te mai chinui cu make up, use Photoshop! Miscarile de baza: swipe, like, text, date, swipe again! “

“Bioana, vrem mai multe campanii digitale! Uita de outdoor, muta tot bugetul in online! SEO, e-mailing, social media ads, Google remarketing, online media buying. Go wiser and faster!”

Ok, am inteles! Am nevoie de strategie digitala. Acasa si la birou!

Zis si facut! Am prioritizat partea de birou si am contactat-o pe draga mea Oana Sav de la Institutul de Marketing. Norocul incepatorului, taman ce urma sa inceapa un curs intensiv de “Digital Strategy” tinut de Red Barrington, tutor la Oxford College of Marketing cu peste 15 ani experienta in marketingul digital. Deci da, I’ve already started moving faster!

Vineri seara, toata echipa de la institut m-a intampinat cu zambete si informatii. Elena Dobre, cu care am mai colaborat in trecut (she’s AAAMAAAZING), ne-a prezentat cum putem eficientiza investitiile in promovarea pe mobil & tablet vs. desktop. In partea a doua a prezentarii, Red a continuat cu trendurile cheie ale anului 2017 in marketingul digital. Va zic pe scurt: Livestream, Virtual & Augmented reality si Chatbot.

Sambata si duminica au fost 2 zile pline in care alaturi de Red si umorul ei britanic, am trecut prin tot ce e mai important in o strategie digitala de succes. Schimbarea mediului digital, stabilirea unor obiective sanatoase, efectuarea unui audit clar, dezvoltarea mixului perfect si integrat de marketing, crearea planului de actiune, masurarea activitatilor, dar si testarea/optimizarea lor au fost doar o parte din enigmele rezolvate.

Sa nu credeti ca e de ajuns sau ca ma opresc aici. Nici nu as avea cum sa iau macar o scurta pauza, avand in vedere ca totul evolueaza atat de rapid. Nu trebuie sa ne oprim niciodata din invatat, nu?!

Cert este ca am demarat una din rezolutiile pentru anul 2017. I’m going more digital! Dar digitalul nu e totul, asa ca strategia de acasa o sa ramana off  🙂 .

A voastra novice in strategie digitala,

Bioana

 

Sursa foto

Leave a Reply