Sunt ok!

Noi, femeile suntem construite pentru a face compromisuri. Mereu copiii, familia, sotii, iubitii, prietenii sunt pusi de catre noi inaintea noastra. Ne trezim pregatind micul-dejun, calcand haine si ne punem la somn spaland vase si strangand prin casa. Ne programam zilele, concediile, vietile in functie de ei. Doar ca sa ii stim bine.

Si totusi, vine un moment in care ne dorim sa fim noi pe primul loc. Sa poti sa te plangi ca esti racita si sa primesti un ceai cald. Sa spui ca te simti groaznic si sa ti se spuna ca esti cea mai frumoasa. Sa crezi ca esti singura, ca apoi sa fii invaluita cu imbratisari. Sa simti ca nu mai poti avea grija de ei, dar vor avea ei grija de tine. Sa fii ascultata, nu neaparat si inteleasa. Sa fie vorba doar despre tine si nu doar despre ei.

Iar atunci vei incepe sa iti spui intrebari. E ok sa nu fii ok?!

E ok sa nu mai vrei sa faci mereu compromisuri si sa iti doresti sa nu mai fii tu stalpul de sustinere, ci sa fii tu cea sustinuta! Si e ok sa ceri macar o data micul dejun in pat, ceaiul cald pe noptiera, vase spalate, ganduri ascultate. E ok sa iti doresti asta! Si e ok daca nu ai parte de ceea ce sa iti doresti, sa nu te opresti sa cauti!  E ok sa ai curaj sa spui ca nu esti ok, sa iei atitudine si sa faci ceva in legatura cu asta. E ok sa iti fie frica sa risti, dar nu e ok sa iti fie teama sa o iei de la capat!

Daca simti ca te sufoci in casa pe care ai visat-o, deschide usa si respira inafara ei. Daca simti ca dormi singura in patul vostru pt doi, du-te si dormi pe o canapea noua. Daca simti asta, spune! Asta nu te face mai vinovata, ci curajoasa, pentru ca si ei o simt, dar nu o spun.

Nu spun ca nu doare, ca nu e greu, dar noi avem puterea sa punem punct si sa o luam de la capat! Nu iti fie frica de singuratate, vei avea in continuare oamenii care conteaza langa tine! Pentru ca ei sunt acolo sa te ridice, chiar daca nu mai sunt tot ei. Nu vor fi multi, dar vor fi cei de calitate.

Vei ajunge sa fii ok! Pentru ca poti si pentru ca meriti! Vei zambi din nou cand te astepti mai putin, bucatile se vor lipi singure, ranile se vor vindeca fara vreo alifie miraculoasa. Ai nevoie de timp si da-ti cat timp simti ca ai nevoie. Suntem femei, iar asta spune tot! Avem temeri, dar nu ne e teama!

Sunt ok!

A voastra visatoare,
Bioana

 

 

Sursa foto

Leave a Reply