Somnul dulce, mult aduce

Mereu visez la week-end sau zile libere dorindu-mi sa dorm mult si sa nu fiu trezita de alarma desteptatoare. Si nu cred ca sunt singura in aceeasi situatie.

Ei bine, ce se intampla cand se face sambata si poti sa dormi linistit in nestire?

 *Te trezesti din inertie la 7 jumatate ca in fiecare dimineata.

Obisnuita sa iti faci tabietul, deschizi ochii fara sa sune ceasul, iti tragi pilota peste cap incercand sa readormi. Refuzi sa te speli pe fata crezand ca Mos Ene nu dispare de la gene. Ramai in pijamale ca poate, poate te cuprinde confortul somnului. In ultima instanta dai drumul la un serial prost in speranta faptului ca vei inchide ochii doar ca sa nu il mai privesti si vei adormi din nou. In zadar!

*Vecinii tai au chemat muncitorii sa isi renevoze apartamentul.

Visezi. Esti in Venetia intr-o gondola cu iubitul tau Ryan Gosling. Tu mananci o inghetata delicioasa, imensa. Va zambiti. Te-ai murdarit putin pe la coltul gurii, el se aproprie de tine si DRUUUM!! Un zgomot asurzitor iti distruge visul. Deschizi ochii debusolata, te uiti in dreapta ta si vezi ca Ryan nu mai e :(. Incerci sa iti dai seama de unde vine acest sunet ingrozitor, care te-a adus din orasul romantic in patul sec. Si da, e de la vecina ta care e mohorata in fiecare dimineata si care incearca sa iti fure fericirea din vis. Il vrea ea pe domnul Gosling, asa ca a pornit in razboi alaturi de soldatii ei cu bormasina.

*Te suna parintii tai la prima ora sa vada ce mai faci.

Dragii tai parinti s-au pensionat. Asa ca tabietul lor s-a schimbat complet, implicit si ora de trezire. La 6 dimineata fac piata, acum merg in fiecare duminica la biserica, se uita la serialele asiatice de pe TVR, etc. Si tot ei, dragii de ei de fapt, se intreaba mereu ce le face copilul lor iubit. Si atunci nu ezita! Nu se gandesc la ora, zi, ocazie. Pun mana pe telefon si suna. Si daca nu raspunzi, insista! Ca nu cumva sa te fi rapit cineva, innecat cu prajitura trimisa de ei sau poate a avut loc un tragic fenomen meteorologic si ei nu au apucat sa il vada la stiri. 😀

Si asa auzi telefonul insistent, crezi ca s-a intamplat ceva, raspunzi cu o voce confuza si auzi: “Ce faci, mami? Te-am trezit?”.

*Iubitul/iubita/pisica/cainele nu mai au somn.

Simti o fosnaiala in spatele tau si speri sa se opreasca. Parca auzi in surdina taste de laptop, un televizor, un latrat, un mieunat, un cascat. Nu vrei sa deschizi ochii! Astepti sa dispara toate aceste simptome ce duc catre trezire. Pilota se misca, se evapora de pe piciorul tau drept. Ignori si speri mai departe. Dar nu, nu se opreste aici. Auzi apa trasa la baie, vase trantite in chiuveta, zgomot de la castronul de mancare.  Apoi simti ceva pe fata… O mangaiere, un nas rece. Asta a fost :)! Buna dimineata!

Le-ati trait si voi, nu? Si cred ca situatiile ar putea continua in nestire. Cat mai funny, penibile sau enervate. Daca vreti sa le spuneti, eu va ascult sa stiti! 😉

A voastra visatoare somnoroasa,

Bioana

 

Sursa foto

 

 

 

Leave a Reply