Oul meu rosu

Singura de Paste. Nu o spun ca si cum ar fi o drama, doar stim foarte bine ca si in vestitul film “Singur Acasa”, Macaulay Culkin ajunge sa traiasca experienta vietii sale in cel ma haios si palpitant mod posibil.

Am ales sa fac Pastele in Bucuresti deoarece cu drumul dus-intors pana la ai mei (care oricum au sarbatorit la bunici) mai ramaneam fix cu cateva ore libere, in care as fi fost indopata de mama si m-as fi intors rostogolindu-ma sau in cel mai bun caz ocupand 2 locuri in tren. Voiam sa dorm, sa citesc, sa ma odihnesc. Asa ca uite-ma aici, in mansarda noastra, cu o carte in mana, asteptand sa se faca seara pentru a-mi ridica pachetul plin cu bunatati trimise de la departare.

Sincer, daca nu as avea putina conditie fizica nu stiu cum l-as fi putut cara. L-am tarat ba cu o mana, ba cu cealalta. Ma gandeam sa ma opresc la un vecin sa cer o roaba, un catar, orice :). De urcatul lui pe scari nu mai zic!

Imi venea sa las drobul la caine, cozonacul la porumbei si sa ma aleg doar cu ouale. Doar cum era de dimineata sa nu ciocneasca Ioana cu Ioana insasi un ou rosu?! Intr-un final, plina de sudoare, am ajuns cu toate cele intregi si proaspete in bucatarioara noastra.

Lumina de la miezul noptii am luat-o de la Sfantul Elefterie din Cotroceni, am adus-o cu greu acasa nestinsa, iar cand m-am pus sa dorm mi se derulau tot felul de filme in cap cu pompieri, asa ca am decis sa raman fara ea, in intuneric.

Ce a urmat? Multa mancare, mustrari de constiinta pentru cantitatea ingerata, dureri de burta, telefoane cu cei dragi, ceaiuri digestive si cateva comedii vechi.

Nu am vrut sa fiu si eu cea care sa va umple cu mesaje de genul “Fie ca….”, poze cu iepurasi, dar totusi am decis sa va scriu acum, sperand ca ati avut parte de cele mai frumoase sarbatori pascale.

A voastra visatoarea cu colesterolul ridicat,

Bioana

Sursa foto

Leave a Reply